Nazlı Ilıcak için savcı müebbet hapis cezası talep etti 

Tutuklu gazeteci Nazlı Ilıcak bu davada 2015 yılında yayımlanan bir yazısı nedeniyle “casusluk” suçlamasıyla yargılanıyor
 
Tutuklu gazeteci Nazlı Ilıcak’ın 2015 yılında yayımlanan bir yazısı nedeniyle “casusluk” suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine 6 Eylül günü devam edildi.
Duruşmada esas hakkında mütalaasını sunan savcı, Ilıcak’ın “devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklamak” suçundan cezalandırılmasını talep etti.
İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve P24 tarafından izlenen üçüncü duruşmaya Ilıcak, tutuklu bulunduğu Bakırköy Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.
Duruşmada söz alan Ilıcak’ın avukatları, Basın Kanunu’nda öngörülen dava açma süresi aşıldığı için davanın düşmesi kararı verilmesini talep etti.
Avukatların ardından söz alan Ilıcak, suçlama konusu belgeyi yayınlamadığını, ancak belge içeriğine dair açıklamalarda bulunduğunu ifade etti.
Ilıcak sözlerine şöyle devam etti: “2 Ocak 2015 tarihli köşemde bahsettiğim belge hakkında konuşma yapıp yapmadığım araştırılmalıdır. Ben daha önce bu belgeden söz etmedim, çünkü böyle bir belgenin varlığını bilmiyordum. Belge yayınlandıktan sonra herkes paylaşabilir, çünkü sır olmaktan çıkmıştır. Bahsedilen belge bana Twitter’dan ulaşmıştır.”
Ardından esas hakkında mütalaasını sunan savcı, Ilıcak’ın, “Gizli ibareli yazının imha edildiği ve imhaya rağmen sanığa ulaştığı, sanığın bunu paylaştığı, eylemin medya yoluyla işlendiği göz önünde bulundurularak Türk Ceza Kanunu’nun 330. maddesi gereğince cezalandırılmasını ve hükümle beraber tutuklanmasını” talep etti.
Savcının mütalaasının ardından söz alan Ilıcak, mütalaanın kendisine gönderilmesini isteyerek savunması için ek süre talebinde bulundu. 
Mahkeme, davayı 9 Ekim 2018 tarihine erteledi.


Kaynak: Expression Interrupted https://expressioninterrupted.com/tr/nazli-ilicak-icin-savci-muebbet-hapis-cezasi-talep-etti/

Hiç yorum yok