Rahip Brunson ‘projesi’: Ajanlar tutuklanmaz, sınır dışı edilir

Rahip Brunson'ın bir 'ajan' olduğunu iddia eden Yeni Şafak yazarı Hüseyin Likoğlu, ABD'ye iade edilmesinin 'en ağır ceza' olacağını söyleyerek hükümete ve yargıya yol gösterdi.

Türkiye-ABD ilişkilerinin papaz Andrew Brunson nedeniyle kopma noktasına geldiğini söyleyen Yeni Şafak yazarı Hüseyin Likoğlu, “Ya iddia edildiği gibi Türkiye-ABD ilişkileri bir asra yaklaşan ve stratejik müttefiklik düzeyinde değil, ya da papaz papaz değil” dedi.
Rahip Brunson’ın bir ‘ajan’ olduğunu iddia eden Likoğlu, ABD’ye iade edilmesinin ‘en ağır ceza’ olacağını söyleyerek şöyle dedi:
“Devletlerarası teamüllere göre ajanlar tutuklanmaz, genellikle istenmeyen adam ilan edilerek sınır dışı edilir. Papaz Brunson’ın ajan olduğu herkesçe kabul edildiğine göre, yapılacak şey, “Eyy ABD, ajanın beceriksiz çıktı, kendini ele verdi ve enselendi” diyerek deport etmek. Bu saatten sonra papaz görünümlü ajana bundan daha ağır ceza verilemez.
Diyeceksiniz ki, “Böyle bir karar Trump’a yaklaşan seçimde katkı sağlar”. Rusya sayesinde başkan seçilen Trump’a Türkiye’nin Senato seçiminde küçük bir katkısını çok görmemek lazım…”
KRONOS

Hiç yorum yok