Vakıf Katılım da gece ucuz döviz sattı, çelişkili açıklama yaptı

Vakıf Katılım Bankası ucuz döviz sattı, sebebini kur fiyatlarındaki değişime sistem güncellenmesinin neden olduğunu söyledi. Sosyal medya üzerinden yaptıkları ikinci açıklamada ise siber saldırıya uğradıklarını iddia ettiler.

Halkbank’ın ardından ucuz dolar skandalına Vakıf Katılım Bankası da imza attı. Gece yarısı bankanın doları 4.571 liradan alınıp 4.5888 lirandan satıldığı görüldü. KHK ile el konulan ve varlıkları devredilen Gülen Cemaatine yakın işinsanlarına Bankasya’nın binalarında faaliyet gösteren bankanın yaptığı çelişkili açıklamalar dikkati çekti.
Yaşanan skandalı CHP’li Barış Yarkadaş Twitter hesabından duyurdu. Yarkadaş, “Vakıf Katılım Bankası döviz kurlarındaki garipliği duyuran twitimin ardından, kurumun internet sitesi erişime kapandı. Saat 01.00 itibariyle siteye girilemiyor. Banka doları 4.57’den satıyordu.. İşte o ekran görüntüleri…” diyerek ekran görüntülerini basınla ve kamuoyu ile paylaştı.
BANKADAN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR
Cumhuriyet’e konuşan Vakıf Katılım Bankası yetkilisi yaptığı ilk açıklamada, “00.00 itibari ile güncelleme çalışması oldu. Mobil bankacılık üzerinden herhangi bir satış olmadı. 09.07.2018 saat 17. 25 kapanış tarihindeki kapanış kuruna aittir. Sitemizin alt yapı çalışması sürüyor” dedi.
İKİNCİ AÇIKLAMA: SİBER SALDIRIYA UĞRADIK
Vakıf Katılım Bankası sabaha karşı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ise, “10 Eylül 2018 tarihinde Kurumsal web sitemizde bilgilendirme amaçlı yayınlanan döviz kurlarımıza yönelik, 9 Temmuz 2018 tarihindeki kurlarımızı gösterecek şekilde bir siber saldırı düzenlenmiş, saldırı çok kısa sürede püskürtülmüştür. Bankacılık sistemlerimiz saldırdan olumsuz etkilenmemiş olup, bu sürede gerçekleşen herhang, bir döviz alım-satım işlemi de bulunmamaktadır”denildi.
KRONOS

Hiç yorum yok