Zulmün İnlettiği Binlerce Aileden Biri



15 Temmuz darbe senaryosu ile binlerce insan aşından, işinden oldu. Bazıları evlatlarını reddetti, bazıları vatan hasreti çekerek ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Bunlardan bir tanesi de İhsan Bey idi. 22 Temmuz gecesi tutuklanan İhsan Bey hala cezaevinden çıkarılmadı. Ailesi defalarca dilekçe yazdı. Dilekçeler boş geri döndü. Doğuştan psikolojik rahatsızlığı olan 17 yaşında ki kızı her gün babasının hayali ile yatıp kalkmakta.a
Bu durum Anne için çok zor bir durum. Lakin güzel bir sabır göstermekten başka çare de yoktu. Çünkü binlerce insanı dinlesen benzer şeyler duyacaksın. İhsan bey, her haliyle çevresine güven telkin eden, samimi bir insandı. Nereden bilecekti ki bir gece ansızın kapı çalacak ve kendisini cezaevinde bulacaktı.
Ömründe karıncaya dahi basmaya kıyamayan insanlar terörist ilan edilecekti. İhsan Beyin iki kızı vardı ama 17 yaşındaki doğuştan psikolojik sorunu olan kızı için durum çok daha zordu. Hanımı Anadolu topraklarının bir ilinde ev hanımı idi. Her duruşma da acaba bir ümit olur mu diye gidiyor fakat, hep boş dönüyordu. Bu durum da her aile gibi İhsan Beyin ailesini de çok üzüyordu.
Kızı her gün soruyor, “Anne babam ne zaman gelecek, ben babamla yemek istiyorum”. Bu her gün böyle anne ise ızdırap içinde. Aman Allahım!!!! Bir Anne için ne kadar zor bir imtihan. Anne yutkunuyor, yutkunuyor gözyaşlarını evladına hissettirmemeye çalışıyor. ”Sütçü imamım, iki bacımın yaşmağını başından aldılar diye Maraş’ ı kana buladın. Senin şuurun kime yaşmak kime emanet” dediği gibi, bir nesil yetiştirmek dışında bir gayesi olmayan bu bacılarımızı tarih bir gün yazacak. Dünyanın her yerinde barış adacıkları olsun diyen İhsanlar, bir gün gönüllere taht kuracaklar.


Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2018/12/09/zulmun-inlettigi-binlerce-aileden-biri/

Hiç yorum yok