Engelli iki çocuğun yalnız annesi gözaltına alındı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla sabah saatlerinde öğretmen Ayşe Okattık, Antalya’daki evinde gözaltına alındı.

Hizmet Hareketi’nin dershanelerinde Türkçe öğretmeni olarak çalışması nedeniyle gözaltına alınan Ayşe Okattık’ın ağır engelli iki çocuğu bulunuyor.


Yüzde 98 engelli Azra Betül

ÇOCUKLARIN BİRİ MAMAYLA MİDEDEN BESLENİYOR

Doğuştan Mikrosefali hastası olan Ahmet Zafer (12) ve Azra Betül’ün (7) öz bakımlarının başka birisi tarafından yapılması gerekiyor. İkisi de sadece sıvı gıda şeklinde mamayla beslenebiliyorlar. Yüzde 98 engelli Azra’nın beslenmesi ise mideden yapılıyor. Azra aynı zamanda yürüyemiyor da. Ailenin üçüncü çocuğu ise lise öğrencisi.


Yüzde 92 engelli Ahmet Zafer

ÖĞRETMEN AİLE

Karıkoca öğretmen olan Okattık çifti, OHAL sürecinde çalıştıkları kurumların kapatılması sonrası işsiz kalan öğretmenlerden. Çalıştıkları dershanenin Hizmet Hareketi’ne ait olması nedeniyle, sigorta kayıtları üzerinden yargı süreçleri başlayan Okattık çifti, çocuklarının bakıma muhtaç olması nedeniyle uzun süredir ekonomik ve psikolojik zorluk çekiyor.

Baba Okattık’ın 7.5 yıl hapis cezası almasından sonra anne Okattık çocuklarına Antalya’daki evlerinde tek başına bakmak durumunda kaldı.

Ancak bu sabah Ayşe Okattık’ın da gözaltına alınmasıyla birlikte çocuklar yaşlı anneannelerine teslim edildi. Ancak anneannenin kesintisiz bakım gerektiren ağır engelli iki çocuğa bakamayacağı belirtiliyor.

Anne Ayşe Okattık’ın, Antalya’da talimatla gözaltına alındığı ve İzmir’e sevk edileceği belirtiliyor. Ancak bu işlemlerin ne kadar süreceği de belirsiz.




 



Kaynak: Aktif Haber http://aktifhaber.com/15-temmuz/engelli-iki-cocugun-yalniz-annesi-gozaltina-alindi-h128689.html

Hiç yorum yok