KHK Ölümlerine Bir Yenisi Daha Eklendi 



KHK ile ihraç edilenlerin ölüm haberleri artmaya devam ediyor. İhraç olan devlet memurları çıkarılan KHK’lar ile tekrar kamuda görev alamıyorlar. Geçimini sağlamak için iş bulması gereken bu insanlar, hükümet yetkililerinin “ağaç kökü yesinler” sözleri ve icraat olarak SGK sicillerine konulan şerhten dolayı sigortalı işlerde de çalışamıyor veya işverenler siyasi baskı ve korkudan dolayı KHK’lılara iş vermek istemiyor.
Üniversite mezunu ve kariyer sahibi bu insanlar geçimlerinin temini için buldukları vasıfsız işlerde sigortasız ve yeterli güvenlik tedbirleri olmadan çalışmaya mahkum ediliyor.
Tecrübesi ve hiçbir sigortası olmadan para kazanabilmek için bu işlerde çalışan KHK mağdurlarının yaşam tehlikesi gün geçtikçe artıyor. Bilgi eksikliği ve yaşanan psikolojik travmanın da vermiş olduğu dikkatsizlik ile ölümlere davetiye çıkarılıyor. KHK ile işleri elinden alınan öğretmenler şimdi de geçinebilmek için ölüme mahkum ediliyor.
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde yaşanan kaza da, bu ölümlerin ne ilki ne de sonuncusu. Tadilat halindeki 2 katlı evin çökmesi sonucu enkazın altında kalan 1 işçi yaşamını yitirdi. Vefat eden işçinin KHK ile ihraç edilen öğretmen Aslan Durman olduğu öğrenildi. Eğitim-Sen de Aslan Durman’ın üyeleri olduğunu doğruladı.
https://t.co/2OcpzPuK4j
https://twitter.com/magduriyettr1/status/1117501285769650176?s=19


Kaynak: Mağdur Haberleri – Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/08/22/khk-olumlerine-bir-yenisi-daha-eklendi/

Hiç yorum yok