Ölüm Döşeğindeki Tutuklu Kanser Hastası Zoraki Tahliye Edildi



Hizmet Hareketi mensuplarına yönelik yıldırma, yıpratma, yok etme vb. her türlü yöntemle yapılan insanlık dışı hareketler artık dayanılmaz bir noktaya geldi.
Günümüz Türkiye’sinde işkence ve baskıyla alınacak düzmece ifade ve bilgi alma amacıyla aleni şekilde adam kaçırmalar, gözaltı ve sonrasında cezaevlerinde devam eden fiziki ve psikolojik işkenceler ülke içerisinde kısıtlı ancak uluslararası güçlü tepkilere rağmen giderek artan bir şekilde devam etmekte.
Son dönemde cezaevlerindeki hasta mahkumların tedavi talepleri çoğu zaman, personel yetersizliği vb. nedenlerle erteleniyor. Bu nedenle bir çok mahkum, ya hayatını kaybediyor, yada kalıcı hasarlarla yada ölüm aşamasında tahliye edildiği görülüyor.
Bunun bir örneği de daha önce sitemizde de yer verdiğimiz Manisa’da yaşanmıştı. Manisa Cezaevi’nde tutuklu bulunan genç hasta Tacettin Toprak’ın kanser hastalığına yakalandığı ve tahliye edilmediğini okuyucularımızla paylaşmıştık.
Edinilen son bilgilere göre, Toprak’ın yakalandığı mesane kanserinin giderek ilerlediği ve akciğerlerine de sıçradığı öğrenildi. Tacettin Toprak’ın, “3 kez mahkemeye sunulan tahliye talebi” mahkeme tarafından hastalığı ciddiye alınmayarak reddedilmiş, ancak kamuoyundan gelen yoğun baskı sonrası Toprak’ın tahliye edildiği belirtildi.
Tacettin Toprak’ın tahliyesi ölüm aşamasında gerçekleştiğinden dolayı yoğun bakımda son günlerini yaşadığı görüntüler içler acısı bir durum olarak görülüyor.
Bu durumun sorumluları, bir gün gerçek hukukun karşısına mutlaka çıkıp, hesap vereceklerinden kimsenin şüphesi olmasın.
Allah kimsenin yanına bırakmasın, adaletiyle tecelli etsin.!
https://t.co/t99ssH8mQJ
https://twitter.com/gergerliogluof/status/1161196919760330753?s=19


Kaynak: Mağdur Haberleri – Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/08/22/olum-dosegindeki-tutuklu-kanser-hastasi-zoraki-tahliye-edildi/

Hiç yorum yok