Ankara Emniyeti'ndeki işkencenin itirafı: Savcı 12 saat ayakta bekletin demiş, işkence yapın dememiş



Hizmet Hareketi’ne yönelik cadı avı kapsamında gözaltına alınan BTK uzmanı Mehmet Kaşif Tiryaki, BTK uzmanı Osman Arıcı ve öğretmen Hasan Hüseyin Topuk’a Ankara KOM’da yoğun işkence yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Gazeteci Cevheri Güven sosyal medya hesabından Ankara Emniyeti KOM Şubesi’ndeki işkencenin detaylarını paylaştı:

1- Ankara Emniyeti KOM Şubesi’nde üç kişiye işkence yapıldığına ilişkin ulaştığım detayları paylaşıyorum.

2- MİT’te geçmişte müdür olarak çalışan E. Tiryaki ile soyisim benzerliği nedeniyle takibe alınan ihraç BTK’da uzman Mehmet Kaşif Tiryaki, beraber kaldığı ev arkadaşları ihraç BTK uzmanı Osman Arıcı ve öğretmen Hasan Hüseyin Topuk’la birlikte gözaltına alınıyor.

3- Sorguya MİT de dahil oluyor. Gözaltı kaba dayak ve kötü muamele ile başlıyor. Ancak nasıl oluyorsa Adli Tıp’tan darp raporu veriliyor.

4- Darp raporu alınınca soruşturmayı yürüten Savcı Mehmet Murat Tuzcu, suçlamayı üstünden atarken şu skandal cümleyi kuruyor: “Emniyette ayakta bekletin dedim ama işkence bilmiyorum, yapmamalarını söylerim”

NOT: 12 saat ayakta bekletilmişler. Başlı başına işkencedir bu.

5- Darp şeklinde süren işkenceler Ankara KOM Şube’de “Selma” isimli bir komiserin yönlendirmesi ve talimatlarıyla yapıldığı belirtiliyor. 7+7 gözaltı süresi uygulanıyor ve kayıt dışı ifade uygulaması yapılıyor. İşkence insanlık suçudur, lütfen duyarlılık @ihd_genelmerkez


 








Kaynak: Aktif Haber http://aktifhaber.com/iskence/ankara-emniyetindeki-iskencenin-itirafi-savci-12-saat-ayakta-bekletin-demis-iskence-yapin-dememis-h118183.html

Hiç yorum yok