Gözaltındayken Ölümle Tehdit Edildi


OHAL ilanından sonra KHK ile işlerinden atılanlara yönelik kötü muamele ve işkence haberleri gelmeye devam ediyor.
Haklarında delil olmayan insanları gözaltında döverek ve işkence ederek ifade almaya, matbu ifadelere imza atmaya zorlayan zihniyet hukuksuz delil elde etmeyi amaçlıyor.
KHK ile işinden atılan, 16 yıldır fizik öğretmeni olan, evli ve 2 çocuk babası T. A. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında kaldığı sürede kendisine işkence yapan polisleri teşhis ederek yapılan işkenceleri anlattı. T. A. emniyet yerine önce dağlık bir yere götürülerek işkenceye uğradığını ve tehdit edildiğini belirtiyor. Ölümle tehdit edilen ve dövülen öğretmene; “Seni biraz sonra öldürüp hainler mezarlığına gömeceğiz!” denildi. Ayrıca polislerin eşine de aynı şeyleri yapacaklarını söylediğini ifade ediyor.
Kendine geldiğinde hastanede gözlerini açtığını belirten mağdur elleri kelepçeli olarak tedavi edildiğini belirtiyor. T. A. mahkemede uğradığı işkenceleri belirtmesine rağmen hakim ciddiye almadı ve görevliler hakkında soruşturma dahi  açtırmadı. Hastaneden de darp raporu alamayan işkence mağduru halentutuklu bulunuyor.
Türkiye’de yüzlerce işkence vakası meydana gelmesine rağmen hiçbiri soruşturulmadı. İktidarın uygulamalarından güç alan kamu görevlileri vatandaşları dövmekten, darp ve işkence etmekten çekinmiyor.
Fizik öğretmeni T.A.’yı kamu kurumu dışında dağlık bir yere götürerek işkence yapan polisler;
– Bekir Yılmaz
– Naci Kılıç
– Necdet Avcı
MAHKEME TUTANAKLARINA GİRDİNİZ!
KAYNAK: http://magduriyetler.com/2018/06/07/gozaltindayken-olumle-tehdit-edildi/

Hiç yorum yok