Tahliye edilen hakim, Avrupa Yargıçlar Birliğinden mali yardım aldığının tespiti üzerine yeniden tutuklandı



15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından savunması alınmadan ihraç edilen Hakim Mustafa UĞUR’a ve ailesine yapılan hukuksuzluklar bitmek bilmiyor.
Hakim Uğur’un darbe bahanesiyle tutuklanmasının ardından, öğretmen olan eşi de ihraç edilip, aynı suçlamayla soruşturmaya dahil edilmişti. Hakim Uğur, uzun bir tutukluluk süresinden sonra nihayet 25 Ocak 2018’de mahkeme karşısında kendisini savunma imkanı bulmuş ve adli kontrol şartıyla serbest kalmış, duruşma ise ertelenmişti. (1)
Bu süre zarfında haksız şekilde kocası gibi mesleğinden ihraç edilip malvarlığına ve tüm banka hesaplarına tedbir koyulan Hakim Uğur’un eşi Songül Uğur, eşinin yokluğunda geçinebilmek için Avrupa Yargıçlar Birliği Fonunun maddi yardımından yararlanmak için başvuru yapmıştı. Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 05/06/2018 tarihindeki duruşmada da mahkeme başkanı, sanık Songül Uğur adına açılan banka hesabına Alman Hakimler Birliği üyesi Stuttgart Savcısı P.S. ve Yargıç S.S. tarafından iki ayrı işlemde 1.271 Avro gönderildiği bilgisine ulaşıldığını aktardı. Hakim Uğur, adli kontrol şartlarına uymasına rağmen ortaya çıkarılan bu yeni delil(!) nedeniyle yeniden tutuklandı. (2)
Geçtiğimiz günlerde Avrupa Yargıçlar Birliği Fonundan yararlandığı için tutuklu hakim Mesut Orta hakkında da yeni bir soruşturma açılmıştı. (3)
Özetle, mesleğinden ihraç edilip, askeri darbe teşebbüsü bahane edilerek tutuklanıp serbest kalmış bir hakim ve ailesi, sırf Avrupa Yargıçlar Birliği Fonundan yardım alması nedeniyle insan haklarına aykırı şekilde yeniden cezalandırılıyor.
Kaynaklar:


from FreeJudges https://freejudges.wordpress.com/2018/06/06/haber-tahliye-edilen-hakim-avrupa-yargiclar-birliginden-mali-yardim-aldiginin-tespiti-uzerine-yeniden-tutuklandi/

Hiç yorum yok