Baş Gardiyan Özaslan’dan Mahkumlara Şiddet



Yozgat Cezaevi Baş Gardiyanı Özeray Özaslan mahkumlara ters kelepçe takıp işkence yapıyor.

Komünizm dönemi Romanyası’nda hapishane komutanlığı yapan Alexandru Vişinescu 2016 yılında yargılandı ve 20 yıl hapse mahkum edildi. Görev yaptığı 1956-1963 yılları arasında rejim muhalifi politik tutukluları aç ve susuz bırakma, ilaç vermeme, soğukta bekletme ve şiddet uygulayarak 12 muhalifin ölümüne sebep olma iddialarıyla yargılanan Vişinescu, 50 yıl sonra bile olsa cezaevine girmekten kurtulamadı.

Rahova Hapishanesi’nde 93 yaşındayken hayatını kaybeden Vişinescu, 2016 yılında yargılandığı mahkemede “lütfen ölmeme izin verin” diye yalvarmıştı.

Romanya’da 60 yıl önce yaşanan işkenceler Yozgat Cezaevi’nde bugün tekerrür ediyor. Edinilen bilgiye göre, Baş Gardiyan Özeray Özaslan mahkumlara ters kelepçe takıp tekmeliyor, sonra da odayı dağıtıp mahkûm saldırdı süsü veriyor. Özeray Özaslan’ın yaptıklarından dolayı tutuklu yakınları tutukluları ziyaret etmeye bile korkuyorlar.

Baş Gardiyan Özaslan’ın isminin tarih sayfalarında Vişinescu ile aynı şekilde anılacağına şüphe yok. İbretlik sonunun ise hangi mahkeme önünde veya hangi cezaevinde olacağını da bekleyip göreceğiz.








Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2018/12/12/bas-gardiyan-ozaslandan-mahkumlara-siddet/

1 yorum: