Birleşmiş Milletler Bylock Konusunda Son Noktayı Koydu



Evrensel hukuk kurallarına ve vicdanın bağlayıcı ilkeleri yerine korku, kin ve iktidarın talepleri doğrultusunda hareket eden yargı organları tarafından, Bylock kullanımı terör örgütü üyeliği suçunun en önemli delili olarak gösterilmeye devam ediliyor.
Daha önce çeşitli uluslararası kurum ve bilirkişi tarafından herhangi bir suç unsuru olarak değerlendirilemeyeceği belirtilen programla ilgili olarak Birleşmiş Milletler (BM),Bylock programı kullanmanın tek başına suç delili kabul edilemeyeceğini belirterek, bu konuda yaşanan hukuksuzluklara da son noktayı koymuş oldu.
Bu karar, Bylock kullanmanın terör örgütü üyeliğinin delili olduğu iddiasını çürüten ilk karar olması açısından son derece önemli. Bylock kullanımının bir suç olarak kabul edilmesi hatta terör örgütü mensubiyetine delil olarak kullanılması gibi değerlendirmelerin ve uygulamaların hukuk dışı olduğu da böylece tescillenmiş oldu.
Birleşmiş Milletler tarafından verilen bu karar, yargılanan ve soruşturması devam eden herkes tarafından ilgili mahkeme ve savcılıklara sunulmalı ve yaşanan haksızlığa son verilmesi istenmelidir.


Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2018/12/25/birlesmis-milletler-bylock-konusunda-son-noktayi-koydu/

1 yorum:

  1. Birleşmiş Milletlerin Block ile ilgili karar metnini nasıl bulabilirim

    YanıtlaSil