Siyah Transporter belgeselinin Türkçe altyazılı hali

8 ülkede 9 medya kuruluşunda yayınlanan MİT’in siyah transporter ve uçaklarla Hizmet Hareketi mensuplarını kaçırdığı belgeselin Türkçe altyazılı hali.
Türkçeye “Türkiye – Karanlık Mekânlar” diye de çevrilebilecek ‘Black Sites Turkey’ dosyasının içeriğine göre Türk istihbarat teşkilatı imkânları ve kendisine bağlı farklı oluşumları kullanarak Gülen Hareketi’nde yer alan, yurtdışında veya yurtiçinde yaşayan kişileri zorla kaçırıyor, uzun süre gizli yerlerde tutup çeşitli işkenceler uyguluyor.
Toplam 8 ülkede 9 medya organından 13 gazetecinin çapraz kaynak sorgulamaları ile hazırladığı haber dosyasında bir dönem Gülen Hareketi ile bağlantılı olduğu bilinen şirketlerde, kurumlarda ve organizasyonlarda yer almış kişilerin gerçek isimleri veya rumuzlarıyla başlarından geçenler aktarılıyor.
DÜNYANIN EN SAYGIN MEDYA KURULUŞLARI
Alman ZDF, İspanyol El País, Fransız Le Monde, İsrail Haaretz, İtalyan İl Fatto Quatidiano, Avusturya’dan Addendum, Danimarka’dan Monday Morning ve İsveç’ten TT Haber Ajansı gibi medya kuruluşları ile ortaklaşa çalışan Almanya merkezli Correctiv.org’un dosyasında çarpıcı iddiaların arka planına dair bilgiler de paylaşılıyor.
Dosyadaki iddialara göre kaçırılma olayları Kosova, Gabon, Sudan, Moldova, Azerbaycan, Ukrayna, Malezya, İsviçre, Moğolistan ve daha pek çok ülkede benzer şekillerde yaşanıyor.

medyabold

Hiç yorum yok