Abdullah Çatlı’nın yeğeni de ankesör operasyonundan tutuklandı



3 Kasım 1996’daki Susurluk kazasında hayatını kaybeden Abdullah Çatlı’nın yeğeni astsubay Alp Eren Çatlı, ankesör soruşturması kapsamında tutuklandı.

Alp Eren Çatlı, ifadesinde, ankesörlü telefonlardan arandığı iddiasını reddederek, kendisini Hizmet Hareketi’nden hiçkimsenin aramış olamayacağını söyledi. Uzun uzun Hizmet Hareketi’ne karşı mücadelelerini anlatan Çatlı, tutuklanmasının başka bir gerekçesi olan Ahmet A. ile irtibatına da cevap verdi.

ÇATLI: “BEN İHBAR ETTİM”

Çatlı, Ahmet A. ile Ülkücü ortamlarda tanıştığını, daha sonra bu kişinin Hizmet Hareketi’yle ilgisi olduğunu öğrenince polise bizzat ihbar ettiğini, ihbar tarihinin de 17/25 Aralık’tan sonra olduğunu söyledi.

Çatlı, ağebeyisi Ahmet Çatlı’nın Ergenekon suçlamasıyla gözaltına alındığını da belirtirken, sözkonusu ankesör aramalarını kimin yaptığını bilmediğini ve bu aramaların askerliğe başlamadan önce olduğunu belirtti. Sulh Ceza Hakimliği, Alp Eren Çatlı’yı tutuklayarak cezaevine gönderdi.



Kaynak: Aktif Haber http://aktifhaber.com/15-temmuz/abdullah-catlinin-yegeni-de-ankesor-operasyonundan-tutuklandi-h132599.html

Hiç yorum yok