Yarbay Alkan: Madem 22 bin kişi örgüt üyesi o gece niye darbeye katılmadılar

Asker kardeşinin şehit cenazesinde verdiği tepkiyle Türkiye’nin tanıdığı Yarbay Mehmet Alkan, gazeteci Çağlar Cilara’nın programına konuk oldu ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nden tasfiye edilen yaklaşık 22 bin kişinin yüzde 90’ının darbeyle ya da bir örgütle bağı olmadığını çok çarpıcı örneklerle anlattı.

KHK’ya TSK’dan ihraç edilen Yarbay Mehmet Alkan 15 Temmuz ve ardından yaşananlarla ilgili şöyle konuştu:

“Ben bir soru soruyorum her zaman ama cevabını hiç alamadım. Resmi açıklamalarda devlet yetkilileri diyor ki; ‘511 bin kişiyi gözaltına aldık işlem yaptık terör örgütü üyeliğinden.’ Ben soruyorum peki bu darbeye katılan kaç kişi?

Eri erbaşı çıkaralım bin kişi değil. Askerleri şimdi alıyorlar bir zamanlar ankesörden aranmış, kontörden aranmış bilmem ne. Peki bu adam ne yapmış? Madem bu adam örgüt üyesi, bu örgüt de darbe yapıyor, peki bu adam niye katılmamış? Katılması gerekmez mi, daha ne zaman bu adam işe yarayacak?

TSK KENDİ MANTIĞINA GÖRE TERÖRİST İSTİHDAM EDİYOR

Hulusi Akar’ın en son açıkladığı, Jandarma ve Sahil Güvenlik hariç 16 bin 540 kişi ihraç edilmiş Milli Savunma Bakanlığı’ndan. Buna en az 6-7 bin de Jandarma koyun, 22 bin. Daha Silahlı Kuvvetler’de sırasını bekleyen 8-9 bin kişi var. Neyi bekliyorlar biliyor musunuz? Son dönemdeki meşhur ankesör soruşturmalarında benim aldığım bilgiye göre 9 bin kişiye karar veriyorlar. Çok daha yüksek ama en son 9 bin kişiye operasyon yapalım diyorlar ama bunların hepsine birden yapamayız, yavaş yavaş 100’er 100’er yapalım diyorlar. Belki bunun daha üçte birine operasyon yapıldı, diğerleri sırasını bekliyor. Bir bakıma şu an Silahlı Kuvvetler kendi tespitine göre terörist istihdam ediyor. Ama bekliyor. Bir kısmı bunların Suriye’de El Bab’da ya da başka yerde. Özellikle getirmiyorlar orada ihtiyaç olduğu için. Yani öyle garip bir durum var ki, yarın ölse birisi omuzlar üzerinde gelip şehit denecek, el üstünde tutulacak ama ertesi güne kalırsa terörist olarak operasyon yapılacak. Bunu akıl fikir kabul eder mi?

BU NASIL ÖRGÜT ÜYESİ Kİ VATAN İÇİN KOLUNU BACAĞINI KAYBETMİŞ

Benim duruşmamda tanıklardan biri aynen şunu söyledi, ‘adam gazi, subay ya da astsubay iki bacağını kaybetmiş tedavi görüyor, ama Bylock çıkmış biz bu nedenle ihraç etmedik emekliliğini istedik’  dedi. Bu adam yani nasıl bir örgüt üyesidir ki kolunu bacağını kaybediyor, öbürü hayatını ortaya atıyor, verilen her türlü görevi yapıyor ve darbeye yakından uzaktan katılmıyor. Öyle bir örgüt üyeliği olabilir mi Allah aşkına. İşlem yapılanların yüzde doksanının bu işle kesinlikle alakası yok, buradaki amaç kesinlikle tasfiyedir, başka bir şey değildir. Amaç Türk Silahlı Kuvvetleri’ni tasfiye etmek yerine kendi ordusunu kurmak.”



Kaynak: Aktif Haber http://aktifhaber.com/15-temmuz/yarbay-alkan-madem-22-bin-kisi-orgut-uyesi-o-gece-niye-darbeye-katilmadilar-h132721.html

Hiç yorum yok