Çorum Cezaevinde Tutuklulara Temizlik İçin Bile Su Verilmiyor

Çorum Cezaevi’nde tutuklu bulunanların yakınları tarafından sitemize ulaşan bilgilere göre cezaevi yönetiminin son zamanlarda rutin olması gereken temel ihtiyaçları bile karşılamadığı öğrenildi.

Çorum Cezaevi’ndeki tutuklu yakınlarının verdiği bilgilere göre yönetimin artan tutuklu sayısına karşın yemek miktarının değişmediği, yetersiz miktarda yemek verildiği ve yine koğuşlarda kapasitenin çok üzerinde tutuklu kalmasına rağmen yeterli sıcak su verilemediği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Kışın kaloriferlerin yeteri kadar ısıtılmadığı ve koğuşlarda soğuktan çoğu kişinin hasta olduğu belirtilen Çorum Cezaevi’nde, yazın ise yeterli su verilmemesi ile baş gösteren temizlik sorunundan dolayı tutukluların hastalandığı ifade ediliyor.

Bu kötü koşullarda yaşamını sürdürmeye çalışan tutukluların sıkıntıları bunlarla da sınırlı değil.

Cezaevi yönetimi normalde yakınları ile birlikte gelen eşyaları mevzuat gereği gerekli kontrolleri yaparak tutuklulara ulaştırması gerekirken cezaevinin aldığı kararla eşyaları sadece kargo ile kabul ettikleri ve kargo ücretlerinin çok yüksek olmasında dolayı tutuklu yakınlarının mağdur olduğu da diğer bilgiler arasında.

Tutuklu ve yakınları Çorum Cezaevi’nde yaşanan hak ihlallerinin bir an önce son bulmasını istiyor.

https://t.co/B13j0c10tJ

https://twitter.com/magduriyetlertr/status/11108101978518855…


Kaynak: Mağdur Haberleri – Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/07/20/corum-cezaevinde-tutuklulara-temizlik-icin-bile-su-verilmiyor/

Hiç yorum yok