Yaşarken Çocukları Öksüz ve Yetim Bırakılanlar Kervanına Katıldı

Her geçen gün ortaya dökülen delillerle, muhaliflere ve Hizmet Hareketine yönelik önceden planlanmış büyük bir kumpas olduğu anlaşılan 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yüz binlerce masum insanın hayatı karartıldı, karartılmaya da devam ediliyor.
Anne babaları hukuksuz ve delilsiz bir şekilde zindanlara atılan bebek ve çocuk, âdeta yetim ve öksüz bırakıldı.
Kimi çocuklar anneleriyle cezaevinde tutsak bulunurken, kimileri ise ayda veya iki ayda bir görmekte hatta bazen imkansızlıklar nedeniyle aylarca anne ve babalarını göremedikleri de oluyor. Yaşanılan mağduriyetler öyle bir hal aldı ki birçok çocuk anne babasını tanıyamaz oldu.
Aydın’da yaşanan son hadisede; eşi daha önceden tutuklu bulunan Havana İpek isimli iki çocuk annesinin, mahkemede hakkında tutuklanma kararı verildiğini öğrenince çocuklarının babasız bir şekilde büyütmek zorunda olmasına birde annesiz kalacağı düşüncesi eklenince fenalaşarak ambulansla müdahale edildiği öğrenildi.
İki çocuk daha önce yetim sonra da öksüz bırakıldı.
Bu zulmü bitirin artık. Bu nasıl kin!, bu nasıl bir vicdan. Havana İpek’in tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını, çocuklarına kavuşmasını bekliyoruz.

 


Kaynak: Mağdur Haberleri – Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/11/29/yasarken-cocuklari-oksuz-ve-yetim-birakilanlar-kervanina-katildi/

Hiç yorum yok