Bahar bebeğin anneannesi: Torunum cezaevinde büyümesin, kızım ev hapsiyle bırakılsın

 

Edirne'de tutuklanan Büşra Çulha ve Bahar bebek, bir aydır Edirne Cezaevinde. Kızını ve torununu açık görüşte ziyaret eden anneanne Ayşe Semerci, sivrisinek ısırıkları nedeniyle Bahar'ın yüzünün su çiçeği gibi kızardığını söyledi. Semerci, "Koğuşları birleştirilince iyice kalabalık olmuş. Ortam onun psikolojisini etkilemiş. Torunum demir parmaklıklar ardında büyümesin. Kızıma ev hapsi versinler. Bahar ev ortamında büyüsün." dedi.


8 aylık bebeği Bahar ile hapse konulan din kültürü öğretmeni Büşra Çulha, bir aydır Edirne Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor. Denizli’de ikamet eden Abdullah ve Ayşe Semerci, kızları Büşra Çulha ve torunları Bahar bebek ile 3 hafta sonra açık görüşte hasret giderdi.

‘SU ÇİÇEĞİ Mİ ÇIKARDI?’ DİYE SORMUŞLAR

Anneanne Ayşe Semerci, sivrisinek ısırıklarının Bahar bebeğin yüzünü tamamen kapladığını görünce uğradığı şaşkınlığı Bold Medya’ya anlattı. Semerci, ”Bahar’ı gören bir ziyaretçi su çiçeği mi geçiriyor diye sordu. Yüzünü kaplayan kırmızılıklar o derece fazla. Üstelik sineklere hala bir çare bulunmamış.” ifadelerini kullandı.

Emekleme dönemindeki Bahar’ın soğuk ve kirli betondan enfeksiyon kaptığını belirten anneanne Semerci, ”Torunum antibiyotikle iyileşmiş. Ancak o ortamda yeniden mikrop kapması içten bile değil.” değerlendirmesini yaptı.

BAHAR İYİCE DURAĞANLAŞMIŞ

Torununun kalabalığı sevmediğini anlatan Ayşe Semerci, açık görüşteki gözlemlerini ”Koğuşları birleştirince iyice kalabalık olmuş. Ortam onun psikolojisini etkilemiş. İlk karşılaştığımızda soğuk bakışlarından çok belliydi. Beni görünce gülerdi, yanaklarımı okşardı, hiçbirini yapmadı.” sözleriyle anlattı.

EV HAPSİ VERSİNLER

Görüş esnasında aniden ağlama krizine giren Bahar’ı zor sakinleştirdiğini söyleyen anneanne Semerci, yetkililere ”Torunum demir parmaklıklar ardında büyümesin. Annesine ev hapsi versinler. Bahar ev ortamında büyüsün.” çağrısında bulundu.

Abdullah ve Ayşe Semerci çifti, Edirne F Tipi’nde kalan damatları Halil Emre Çulha’yı da ziyaret etti.

TANIK İFADESİYLE HAPİS YATTILAR

Büşra Semerci ve Halil Emre Çulha, öğrencilik döneminde tanık ifadeleriyle tutuklandı. Büşra Semerci 13 ay, Halil Emre Çulha 8 ay hapis yattı. Halil Emre Çulha, tahliyeden sonra bir süre babasının dükkanında çalıştı. Büşra öğretmen, 3 yıl önce Halil Emre Çulha ile hayatını birleştirdi. 6 yıl 8’er aylık hapis cezaları nedeniyle düzenleri bozulan genç çift, 22 Eylül’de Edirne’de yakalanarak cezaevine kondu.

Hiç yorum yok