Babası 5 yıldır hapisteydi, annesi de tutuklandı: Otizmli Tarık annesini istiyor

 

Babası 5 yılı aşkındır hapiste olan otizmli Tarık'ın annesi Esra Ekmekçi de 3 ay önce tutuklandı. Annesi tutuklandığından beri iyice huzursuzlanan otizmli Tarık, sürekli annesini soruyor. Tarık'ın bakımını yapan babaanne Namiye Ekmekçi, ‘’Ben ona yetemiyorum, sabah akşam annesini soruyor. Hiç olmazsa gelinime ev hapsi verilsin. Yok mu vicdan sahibi bir yetkili?’’ çağrısında bulunuyor.





Talip ve Esra Ekmekçi, Türkiye’de aynı anda hapiste olan yüzlerce çiftten biri. Ana babasız kalan 3 erkek çocuk, teyze ve babaannenin nöbetleşe bakımıyla hayatını sürdürüyor.

Erzincan’da oturan çocukların acil ihtiyaçları, aynı şehirde oturan teyze tarafından gideriliyor. Samsun’da oturan babaanne, ayda bir gelerek torunların başında bir süre kalıyor. Hastalıkları nedeniyle her seferinde yolculuğun gözünde büyüdüğünü anlatan Namiye Ekmekçi, ‘’Torunlarım 3 aydır geceleri kendi başına yatıyorlar. Onların sahipsizliğine gönlüm razı gelmediği için yolculuğa katlanmak zorundayım.’’ dedi.

TARIK’IN ANNESİNE EV HAPSİ VERİLSİN

Erzincan’a özellikle otizmli torunu Tarık için geldiğinin altını çizen babaanne Ekmekçi, ‘’O özel ilgi bekleyen bir çocuk. Ancak ben ona yetemiyorum, sabah akşam annesini soruyor. Hiç olmazsa gelinime ev hapsi verilsin. Yok mu vicdan sahibi bir yetkili?’’ diye sordu.

”ONLARI ARKADA BIRAKIP GİTMEK ÖYLE AĞIR Kİ”

100 yaşındaki annesine bakmak için Samsun’a dönmek zorunda olduğunun altını çizen Ekmekçi, içinde bulunduğu çıkmazı şu sözlerle anlattı: ‘’Eşim öleli 20 yıl oldu. Benim vertigo, tansiyon, bel fıtığı rahatsızlıklarım var. Dünürlerimden biri Alzheimer, diğeri kanser tedavisi görüyor. Sadece teyzeleri torunlarımın ihtiyaçları için olabildiğince eve uğruyor. Üç erkek çocuğunu arkada bırakıp gitmek vicdanıma o kadar ağır geliyor ki…’’

BABA 6 YILDIR, ANNE 3 AYDIR MAHPUS

5 kişilik Ekmekçi ailesi, neredeyse 6 yıldır aile bütünlüğünden uzak. KHK ile kapatılan kurumda çalışmışlığı olan kimya öğretmeni baba Talip Ekmekçi, Erzincan cezaevinde kalıyor. Cezası kesinleşen Ekmekçi’nin dosyası AİHM’de.

Anne Esra Ekmekçi ise 3 aydır tutuklu. Ev hanımı Esra Ekmekçi’nin 7 yıl 6 aylık cezası, halen Yargıtay’da bulunuyor.

15 Temmuz sonrasında yürütülen kitlesel tutuklamalarda 100 bini aşkın kişi cezaevlerine kondu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un açıklamasına göre BM ve AİHM’in suç saymadığı fiiller nedeniyle 15 bin 539 kişi halen demir parmaklıklar ardında tutuluyor.


BOLD 

https://boldmedya.com/2023/07/14/babasi-5-yildir-hapisteydi-annesi-de-tutuklandi-otizmli-tarik-annesini-istiyor/

Hiç yorum yok