Menemen Cezaevi’nde tutuklulara sıcak su eziyeti: Musluklardan kaynar su akıyor

 

Menemen Cezaevi’ndeki tutuklu ve hükümlüler, musluklardan sadece sıcak su aktığı için kavurucu sıcaklarda duş alarak serinleme imkanından mahrum kaldı. Mahkumların abdest ihtiyacını kovalarda soğuttukları su ile aldıklarını belirten yakınları, sorunun giderilmesini istiyor.



Aşırı sıcakların hüküm sürdüğü ülkemizde, Menemen T Tipi Kapalı Cezaevi’nde yatan siyasi mahkumlar çifte eziyet yaşıyor. Klimasız ve kalabalık koğuşlarda duş alarak rahat nefes alabilen mahkumlar, gündüzleri soğuk su musluklarından sıcak akması yüzünden 10 gündür büyük sıkıntı çekiyor.

KOVADA SOĞUTULAN SU İLE ABDEST ALIYORLAR

Bold Medya’ya konuşan bir mahkum yakını, cezaevindeki durumu şu sözlerle aktardı: ‘’Bir aydır tasarruf gerekçesiyle su kesintisi yapılıyordu. Şimdi de gündüzleri her iki musluktan kaynar derecede sıcak su akıyormuş. İzmir gibi sıcak bir şehirde tek serinleme imkanından 10 gündür mahrumlar. Abdesti bile kovalara doldurdukları sıcak suyun ılımasını bekleyerek alıyorlarmış.’’

‘BU İMKAN ONLARA ÇOK GÖRÜLMESİN’

Yaşanan sorun karşısında cezaevi yönetiminin ‘Yapılacak bir şey yok’ diyerek duyarsız davrandığını ileri süren mahkum yakını, ‘’En sabırlı olanı bile telefon görüşünde yakınlarıyla helalleşmiş. Hem ruhen hem fiziken bunalmış durumdalar. Bu hak onlara çok görülmesin. Her sorunun bir çözümü vardır, olmalı.’’ çağrısında bulundu.

Mahkum yakınlarının sorunu CİMER’e bildirdiği, şimdiye kadar bir dönüş olmadığı öğrenildi.

Halen kapasitesinin yüzde 20 üzerinde dolu olan cezaevlerinde teknik yetersizlik ve niteliksiz kadro nedeniyle birçok sorun yaşanıyor.

BOLD

https://boldmedya.com/2023/07/26/menemen-cezaevinde-tutuklulara-sicak-su-eziyeti-musluklardan-kaynar-su-akiyor/



Hiç yorum yok