Ormanda Başına Poşet Geçirilmiş Halde Ölüsü Bulunan Genç Kim ?



Geçen yıl Türkiye gündeminde pek yer almayan bir darbe davasındaki ilginç gelişmeler yaşanmıştı.
Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve “SUTASAK- Subay Temel Askerlik ve Subaylık Anlayışı Kazandırma” olarak bilinen davada, 15 Temmuz gecesi Kara Harp Okulu’ndan, Genelkurmay’a götürülen öğrenciler ile burada subaylık eğitimi gören kursiyerler yargılanmıştı. 164 sanıktan 156’sı öğrenciydi. Bunların da 100’ü 2-3 aydır burada eğitim gören kursiyerlerdi. Ağustos ayında teğmen olacaklardı.
Sadece 3 celse yapılan, 7 Şubat 2018’de sonuçlanan davada, sanıklardan 4’ü ağırlaştırılmış müebbet, 60’ı müebbet hapis cezasına çarptırılırken, 100 kursiyer hakkında beraat kararı verilmişti. Müebbet hapis cezasına çarptırılan 60 sanıktan 56’sı da öğrenciydi. Duruşmada, Genelkurmay’daki mescidin imamı, öğrencilerin o gece mescide sığındığı, buradan hiç çıkmadan korku içinde bekledikleri yönünde ifade verdiği halde bu cezaya çarptırıldılar. Gerekçe, mesela kardeşinin telefonunda ByLock çıkması veya ana-babasının Bank Asya’da hesabının olmasıydı.
Yukarıda ki davanın iddianamesinde adı sadece bir yerde geçen, şüpheliler listesinde 123’üncü sırada yer alan ve ifadesi bile olmayan Nevzat Atik (27) Denizli’de 6 Ocak 2019 günü ormanda başına poşet geçirilmiş şekilde ölü bulunmuştu. Çamlık Parkı’na kar topu oynamaya gelenlerin bir ağaca yaslanmış halde hareketsiz bir kişiyi görünce durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdiği olayda Nevzat Atik’in (27) hayatını kaybettiği belirlendi. Yapılan incelemede, başına poşet geçirilmiş Atik’in yanında ç
akmak bulundu. Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından, Atik’in cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi morguna gönderildi. Atik’in yukarıda belirtilen dava kapsamında 18 Temmuz 2016’da tutuklanıp, 19 ay hapiste yattıktan sonra hakkında beraat kararı verilen kursiyerlerden birisiydi.
Nevzat Atik’in intihar edecek bir yapısı olmadığı, sigara kullanmayan birisinin yanında çakmak bulunması ve başında poşet olması soru işaretlerine yol açtı. Adli tıptan gelecek raporun sonucu beklendiği olayda Atik’in daha önce “Sedat Peker’in tehdit twetine hoşt yazdığı” ve “Sedat Peker’in hapisten çıkanların icabına biz bakacağız” ve “Arkadaşlarım ve ben onları bulduğumuz yerde bayrak direklerine asacağız” şeklindeki söylemleri akıllardaki soru işaretlerini kuvvetlendirdi. Olayın arkasında intihar mı yoksa cinayet mi olduğu şüphesi araştırılıyor.


Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/05/05/ormanda-basina-poset-gecirilmis-halde-olusu-bulunan-genc-kim/

Hiç yorum yok