Mağdurların Sesini Duyan Yok



Darbe girişiminden bu yana ilgili ilgisiz onbinlerce insan darbeci, terörist suçlamalarıyla gözaltına alınıp tutuklandı.
Hiçbir delil olmadan onbinlerce insan işinden atıldı, aileler mağdur edildi. Birçok aile en temel ihtiyaçlarını karşılamaktan bile mahrum bırakıldı. Çocuklar anne babalarından ayrı zor şartlarda büyüyor.
Hal böyle iken onbinlerce insanın mağduriyeti görmezden geliniyor. Neredeyse yazılı ve görsel medyada hiçbir mağduriyete yer verilmiyor. Kimi yapılanları onayladığından kimi de teröre yardım damgası yemekten korktuğundan hiçbir mağdurun sesi vatandaşa duyurulmuyor.
Medyanın büyük kesimi ise herşey hukuka uygunmuş, hiçbir yanlış yokmuş gibi olan biteni aktarıyor. Medyada boy gösteren yandaş isimler de masum halka terörist diyerek hiçbir hak ve hukukunun olmadığını söylüyorlar.
Mağduriyetlerini az da olsa siyasilere duyuranlar, birkaç gazeteciye ulaşanlar için de mağdur olmadıkları halde yalan söyledikleri, operasyonları sulandırmaya çalıştıkları şeklinde itham ediliyor. Bu ağır baskı ve sansür neticesi hiçbir mağduriyetin toplum tarafından öğrenilmesine izin verilmiyor.
Kaynak: http://magduriyetler.com/2018/06/07/magdurlarin-sesini-duyan-yok/

Hiç yorum yok