Ramazan Ayında Oruçlu Olan Tutuklu Ve Mahkumlara Zulüm


Samsun’un Canik ilçesinde bulunan 51 yıllık E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan tutuklu ve hükümlüler, eksikleri henüz tamamlanmamış olan 26 km uzaklıktaki İlkadım İlçesi Çatkaya Köyü’ndeki Samsun T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’na sevk edildi.

Samsun E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki tutuklu ve hükümlülerin sevkiyatı öncesinde güvenlik önlemleri gerekçe gösterilerek 860 hükümlü ve tutuklunun hiçbirinin ailesine ya da avukatlarına haber verilmedi. Aileler durumdan cezaevi görüşünde veya yakınlarının telefon aramalarının gerçekleşmemesi sonucu cezaevine gittiklerinde haberdar oldular.

Tutuklular henüz inşaat halinde olan yeni cezaevine sevk edildi ancak yeni cezaevi henüz yaşam koşullarına kavuşturulmuş değil. Zira naklin üzerinden 6 gün geçmiş olmasına rağmen cezaevine hala elektrik verilmedi. Suların da genellikle akmadığı, günde sadece bir saat verildiği belirtildi.

Daha da kötüsü, cezaevinde henüz yatak olmadığı, tutukluların yerde ve mazgallar üzerinde yattığı, bu nedenle bir çok tutuklunun hasta olduğu da ulaşan bilgiler arasında.

Tutukluların eşyaları da tam 6 gün sonra ancak verildi. Bu süre zarfında insanlar, üzerlerindeki aynı elbiseyi kullanmak zorunda kaldı. Oruç tutan tutuklu ve mahkumların sahur yemeklerinin ise gün ağırdıktan sonra verildiği öğrenildi.

KAYNAK: http://magduriyetler.com/2018/06/05/ramazan-ayinda-oruclu-olan-tutuklu-ve-mahkumlara-zulum/


Hiç yorum yok