Yeni yerine taşınan Samsun Cezaevinde insanlık dışı yaşam şartları




Samsun E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki tutuklu ve hükümlülerin sevkiyatı öncesinde güvenlik önlemleri gerekçe gösterilerek 860 hükümlü ve tutuklunun hiçbirinin aile ve aile yakınlarına haber verilmedi.

Aileler durumdan cezaevi ziyaretine gittiklerinde veya yakınlarının telefon aramalarının gerçekleşmemesi sonucunda cezaevine gittiklerinde haberdar oldular.

RAMAZAN AYINDA ORUÇLU OLAN TUTUKLU VE MAHKUMLARA ZULÜM

Mahkumları inşaatın içine götürdüler.

Yeni cezaevinin henüz uygun yaşam koşullarına kavuşturulmadan , eksikleri tamamlanmadan taşındığı anlaşıldı.

İçerisinde Çocuklu bayanların, yaşlı erkek ve kadınların da bulunduğu toplam 860 mahkumun yeni cezaevine nakledilmesinin üzerinden 6 gün geçmesine rağmen elektrikler yok,
sular akmıyor. Gün içerisinde sadece bir saat su veriliyor. İnsanların yatabileceği bir tane bile yatak yok. Mazgalların üzerinde yatmak zorunda kalan tutuklu ve hükümlülerin tümünün hasta olduğu söyleniyor. 
Tutuklu ve mahkumların özel eşyaları ise kendilerine 6 gün sonra verildi. Bu süre zarfında insanlar, üzerlerindeki aynı elbiseyi kullanmak zorunda kaldılar.

Oruç tutan mahkumlara ise sahurluklar gün açtıktan sonra verildi.





Kaynak: Aktif Haber http://aktifhaber.com/iskence/yeni-yerine-tasinan-samsun-cezaevinde-insanlik-disi-yasam-sartlari-h118042.html

Hiç yorum yok