Bir Cezaevi Yolları Faciası Daha Yaşandı



Geçtiğimiz günlerde ‌Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından çok büyük bir başarı gibi yapılan basın açıklamasına göre Hizmet Hareketine yönelik operasyonlarda “65 bin kişinin tutuklandığı ve bunlardan halen 38 bin kişinin ise cezaevinde tutuklu bulunduğu belirtildi.” 500 bin kişinin adli işlem gördüğü ve halen operasyonların devam ettiğini açıkladı.
Evet ülke de onbinlerce masum insan cezaevinde suçsuz yere içeride hukukun tecelli etmesini beklerken, yüzbinleri bulan aileleri ise onların yolunu gözlemekte yada cezaevi yollarında ömürleri tükenmekte.
Bazısı parasızlıktan bazısı ise mesafeler çok uzak olduğundan görüş gününe yakınlarını ziyaret edemedikleri, içerde yatan masumların ise onların yolunu gözledikleri biliniyor.
Bu acıya bazen daha fazlasıda ekleniyor. Ailesinin yolunu gözleyen masumlar aldıkları haberler ile dört duvar arası artık onlar için yaşanmaz hale geliyor.
Ülkede OHAL ilanı ile başlayan cadı avı sonucu hapiste tutsak yakınlarını
görmeye giden onlarca aile kaza sonucu hayatını kaybetti.

Manisa T Tipi Cezaevi’nde KHK’lı olduğu için tutuklu bulunan Şükrü Karadağ’ı ziyaretten dönen annesi Fadile Karadağ, babası Abdurrahman Karadağ ve teyzesi Zehra Atay’ın geçirdikleri trafik kazası sonucu vefat ettikleri öğrenildi. Tutuklu Karadağ’ın eniştesinin ise yoğun bakımda olduğu belirtildi.
Bir aile daha bu hukuksuz tutuklamalar sonucu yok oldu.
Rabbim üzerlerine sabır yağdırsın. İçerinin kahrını çekmek zaten ağır iken birde bu ölüm haberlerinin duyulması ve yaşanması çok zor.
https://twitter.com/gergerliogluof/status/1083998710898614272?s=19


Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/04/14/bir-cezaevi-yollari-faciasi-daha-yasandi/

Hiç yorum yok