Cezaevlerindeki Çocuklara Özgürlük



Ülkemizdeki çocuklar cezaevine girmeye devam ediyor. KHK ile ihraç olan çoğu kişinin ikinci adresi cezaevleri oluyor. İhraç olan insanlar sonrasında ne zaman tutuklanacaklarını bilmeden bekliyorlar.
Tutuklanmalar öyle bir boyut aldı ki doğum haneden bebekleri ile anneler cezaevine konulur oldu. Hatta anne ve babası birlikte tutuklanan çocuklar kimsesiz ortada kaldığından çocuk yuvalarına verilmeye başlanarak bir sosyal soykırıma doğru gidiliyor.
Her ne kadar cezaevi koşulları iyi olmasa da, küçük çocuklarından ya da emzikli bebeklerinden ayrılamayan anneler, babaları da tutuklu olan çocuklarını yanlarına almak zorunda kalıyor.
Bu mağduriyete Balıkesir’de yaşayan üç çocuklu Babahan ve Ziynet Kaya çifti de dahil oldu. Kaya çiftinin Kamil Yusuf (9), Nihal (7) ve Bedirhan (2) isimli üç çocuğu bulunuyor. Bedirhan daha henüz 2 yaşında olduğu için annesinden ayrılamadığı ve anne Ziynet Kaya’nın küçük masum yavrusu Bedirhan’ı cezaevine yanına almak zorunda kaldığı belirtildi. Böylelikle Bedirhan ile cezaevlerinde ki çocuklara bir yenisi daha eklenmiş oldu.
Cezaevlerinde anne yada babalarının kaderini paylaşmak zorunda bırakılan tüm çocukların özgür kalmaları bekleniyor.
https://t.co/kk1sF5k63p
https://twitter.com/magduriyettr1/status/1118065778559942656?s=19


Kaynak: Mağdur Haberleri – Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/08/22/cezaevlerindeki-cocuklara-ozgurluk/

Hiç yorum yok